New York Rangerin ja puolustajalupaus Nils Lundkvistin välit ovat tulehtuneet pahasti. 22-vuotias ruotsalainen on vaatinut agenttinsa välityksellä siirtoa toiseen NHL-seuraan.

Lundkvistin agentti Claude Lemieux paljasti USA Today -lehdelle, että hänen suojattinsa ei aio osallistua Rangersin harjoitusleirille. Rangersin kirkkaimpiin lupauksiin viime vuosina lukeutunut puolustaja odottaa tilanteen ratkeamista kotonaan Ruotsissa.

Lemieux’n mukaan siirtopyyntö annettiin Rangersille tämän vuoden alussa. Lundkvist pudotettiin AHL:ään tammikuun 11. päivä.

Lundkvistin tilanne on hankala, sillä Rangersin alakerrassa on suuri tarjonta oikea käsi alhaalla ampuvia puolustajia. Jacob Trouba ja Norris-voittaja Adam Fox kellottavat takalinjoilla isoja minuutteja ja vievät lähes kaiken mahdollisen peliajan ylivoimalla. Lundkvistin himoitsema kolmosparin paikka on annettu puolustajalupaus Braden Schneiderille.

Lundkvist pelasi viime kaudella NHL:n puolella 25 ottelua tehopistein 1+3. AHL:n 34 ottelussa nuorukainen teki odotuksiin nähden vaatimattomat tehopisteet 3+12=15.