Slovakia saattoi pelata itsensä puolivälieriin alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa viime yönä, kun maa kaatoi Latvian voittomaalikisassa numeroin 3-2.

Slovakian yksi sankareista oli tuore NHL-varaus Adam Sykora, joka väsäsi Jakub Demekin kanssa upean 1-1-maalin Latvia-matsin avauserässä.

Ensiksi hyökkääjä veivasi Bogdans Hodassin kahville vedeyttään kiekon tämän jalkojen välistä. Sen jälkeen Sykora ja Demek pelasivat näyttävän seinäsyöttökuvion pistäen kiekon lopulta uuniin.

Maalia ihasteltiin myös Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n Facebook-tilillä.

Viime kaudella Slovakian pääsarjan HK Nitrassa kaikkiaan 65 pelissä 22 pistettä (12+10) summannut hyökkääjä innostui maalista itsekin IIHF:n nettisivujen haastattelussa.

– Se oli hieno maali, ehkä yksi urani parhaimmista!

– Minulla oli kiekko ja syötin sen. Oletin, että Demek ampuisi itse. Mutta hän antoikin sen takaisin. Se oli uskomaton maali, ja olen kiitollinen Demekille siitä, että hän jakoi kiekkoa minulle.

Sykora antoi siinä mielessä kovan yksittäisen näytteen oivaan aikaan, että hän on NY Rangersin tuore NHL-varaus. Pelaaja huudettiin tarunhohtoiseen kakkoskierroksella 63. numerolla.

Yön 3-2-tulos tietää sitä, että Slovakia on lähellä puolivälieräpaikkaa sieltä ulos jäämisen samalla uhatessa Latvian joukkuetta. Latvia tarvitsee viimeisestä alkulohkopelistä voiton Tshekistä.

Alkulohkourakka päättyy Slovakian osalta sunnuntai-iltana Suomea vastaan. Slovakia menee jatkoon riippumatta Latvian Tshekki-pelin tuloksesta, jos se voittaa.