Börje Salming on tuonut julki karun uutisen terveyttänsä koskien. Kaikkien aikojen viides ruotsalainen NHL-pelaaja koki, ettei kaikki ollut kunnossa hänen kehossaan, ja tuloksena lääkärikäynnistä oli järkyttävä diagnoosi.

— Viitteet, joiden mukaan jokin kehossani ei ollut kunnossa, paljastuivat ALS-taudiksi, Salming kertoo. En tiedä, millaisia tulevat päivät ovat, mutta ymmärrän edessä olevan elämäni suurimmat haasteet.

Tulevaisuuden suhteen Salming on ALS-taudin parantumattomuudesta huolimatta toiveikas.

— Tiedän ettei taudille ole parantavaa lääkitystä, mutta ympäri maailman on meneillään useita kokeita, ja joskus parantava lääkitys löytyy. Sillä välin on olemassa hoitoja, jotka hidastavat taudin etenemistä.

Salming on yksi Ruotsin ja Toronto Maple Leafsin kaikkien aikojen pelaajista. Sinivalkoisen kanadalaisjoukkueen pitkän historian kolmanneksi eniten otteluita ja neljänneksi eniten tehopisteitä kerännyt ex-puolustaja on yhä kuudenneksi kokenein ruotsalainen NHL-pelaaja, ja pääsi ensimmäisenä maansa kansalaisena 1000 NHL-pelin kerhoon.

71-vuotias Salming on ollut jääkiekon Hall of Famessä vuodesta 1996 ja hänen pelipaitansa numero 21 komeilee Maple Leafsin kotihalli Scotiabank Arenan katossa.