Liigan hopeajoukkue TPS vahvistuu alkavalle Liiga-kaudelle kovalla nimellä.

Turkulaisseura vahvisti maanantaina tiedon puolustaja Teemu Kivihalmeen sopimuksesta. Edellisen kerran Liigassa keväällä 2019 pelannut ja tuolloin Kärppiä edustanut 27-vuotias puolustaja kiekkoili kolme edelliskautta farmiliiga AHL:ssä pelaavan Toronto Marliesin riveissä. NHL-otteluja 107 farmipeliä kolunneelle Nashville Predatorsin varaukselle ei tuona aikana kuitenkaan kertynyt.

– Saamme Teemusta dynaamisuutta ja monipuolisuutta joukkueeseemme. Hän on aktiivinen koko kentän alueella ja pystyy liikkumisellaan sekä kiekollisilla taidoillaan tuomaan ison lisäarvon pelaamiseemme, pelaajakoordinaattori Tomi Kallio niputtaa hankinnan taustoja.  

Kivihalmeen tähänastisen uran kohokohta on Kärppien riveissä keväällä 2018 voitettu Suomen mestaruus.

– Loistavat fiilikset päästä TPS:n matkaan ja jahtaamaan menestystä perinteisessä organisaatiossa. Kausi alkaa pian, joten työt täytyy käynnistää heti, Kivihalme ennakoi.

Kivihalme pelasi viime kaudella 32 AHL-peliä tehoin 1+6=7. Mies iski parhaalla Liiga-kaudellaan 2018-19 pelaamissaan 60 runkosarjapelissä tehot 9+21=30.