Pitkän linjan NHL-kykyjenetsijä, nykyään Montreal Canadiensin laskuun työskentelevä Billy Ryan on paljastanut The Athleticille yksityiskohtia kesän 2016 NHL Draftin kulisseista, jolloin Ryan itse toimi vielä Florida Panthersin palkkalistoilla.

Ryan kertoo kiinnostuneensa kyseisenä vuonna tulevasta supertähtipuolustaja Charlie McAvoysta, joka oli vapaana vielä siinä vaiheessa, kun 13 ensimmäistä joukkuetta olivat käyttäneet 1. kierroksen varausvuoronsa. Ryan paljastaa tehneensä kaikkensa saadakseen Panthersin silloisen GM Tom Rowen treidaamaan Panthersin 1. kierroksen 23. varausvuoron ylöspäin saadakseen McAvoyn Floridaan.

– Panthersin kykyjenetsijä halusi seuransa tekevän kaiken mahdollisen nostaakseen Panthersin 23. vuorolta sijalle 14. Vapaana oli pelaaja, jonka arvioitiin menevän niillä paikkeilla. Tämä kykyjenetsijä oli valmis laittamaan ”kivitalon verran” peliin saadakseen tuon pelaajan. Pelaajan nimi oli Charlie McAvoy. Kyseinen kykyjenetsijä oli Billy Ryan, The Athletic kertoo.

Panthers varasi lopulta omalla varausvuorollaan suomalaishyökkääjä Henrik Borgströmin, joka pelasi seurassa lopulta 58 NHL-ottelua.

Tulevasta kaudesta 9,5 miljoonan dollarin vuosipalkkaa nauttiva McAvoy taas on luutinut Bruinsin alakerrassa yli 300 NHL-ottelussa. Mies äänestettiin hiljattain viime kauden neljänneksi parhaaksi puolustajaksi NHL:ssä.

Panthersin omalla vuorollaan valitseman Borgströmin ura puolestaan jatkuu ensi kaudella Washington Capitalsin riveissä.