Colorado Avalancheen NHL:n siirtotakarajalla Anaheim Ducksista saapunut tähtipuolustaja Josh Manson haikailee paluuta takaisin Kaliforniaan miehen sopimuksen umpeuduttua mestaruusjuhlien jälkeen.

Avalanchen sisäpiiritoimittaja Adrian Dater ei voi ymmärtää Mansonin halua vaihtaa mestarijoukkuetta takaisin uudelleenrakennuksen keskellä olevaan ankkalaumaan.

– Jos raportit siitä, että Manson haluaisi takaisin Anaheimiin pitävät paikkansa, kysymykseni kuuluu: Miksi ihmeessä? Uskoisin, että se johtuu perheestä, mikä olisi aivan ymmärrettävää. Syy ei totisesti olisi ainakaan siinä, että hän haluaisi voittaa toisen Stanley Cupinsa nopealla aikataululla, Dater ihmettelee.

30-vuotias Manson tienasi viime kaudesta 4,1 miljoonaa dollaria. Suurin syy Ducks-paluuaikeille lieneekin Avalanchen tukalassa palkkakattotilanteessa. Seurajohto lienee jo ilmoittanut, ettei sillä ole varaa tarjota järkälemäiselle, 191-senttiselle ja satakiloiselle puolustajajärkäleelle palkankorotusta – tai edes jatkosopimusta.