Colorado Avalanche kruunattiin Stanley Cup -mestariksi ja kiekkokausi saatiin päätökseen. Seuraavaksi edessä on varaustilaisuus ja vapaiden agenttien markkinoiden aukeaminen.

NHLSuomi vetää hienoa NHL-kautta yhteen listaamalla tähdistökentän pudotuspelien isoimmista onnistujista.

Maalivahti: Igor Shesterkin, New York Rangers

Igor Shesterkin valittiin NHL:n parhaaksi maalivahdiksi runkosarjan perusteella, ja samat otteet jatkuivat myös pudotuspeleissä. Nuori venäläinen pelasi 20 ottelua torjuntaprosentilla 92,9. Ilman häntä Rangers ei olisi päässyt todennäköisesti edes pudotuspeleihin saati sitten itäisen konferenssin finaaleihin.

Puolustaja: Cale Makar, Colorado Avalanche

Cale Makar pelasi aivan uskomattoman kauden. Hän suoriutui runkosarjasta yli piste per peli -tahdilla, ja vauhti vain kiihtyi ratkaisupeleissä. Makar iski 20 pudotuspeliottelussa tehot 8+21=29 ja voitti ansaitusti pudotuspelien arvokkaimman pelaajan palkinnon.

Puolustaja: Adam Fox, New York Rangers

Monet Rangersin nimimiehistä eivät olleet parhaimmillaan pudotuspeleissä, mutta Adam Fox ei lukeudu tähän kategoriaan. Nuoren pakin kiekolliset taidot ovat vertaansa vailla. 20 ottelussa Fox keräsi huimat tehot 5+18=23.

Vasen laitahyökkääjä: Ondrej Palat, Tampa Bay Lightning

Ondrej Palat mättää kelvollisia tehoja kaudesta toiseen, mutta vasta pudotuspeleissä hän on parhaimmillaan. Jälleen tshekkiduunari iski 23 ottelussa tehot 11+10=21. Maalimäärä pitää sisällään todella isoja osumia, joista kolme oli voittomaaleja.

Ondrej Palat teki jälleen isoja maaleja Tampa Baylle. Kuva: Getty Images

Keskushyökkääjä: Connor McDavid, Edmonton Oilers

Connor McDavidin puolustuspeli ei ollut pudotuspeleissä aina kaunista katsottavaa, mutta kiekon kanssa hän on ehdottomasti maailman paras. McDavid kantoi koko Edmontonin joukkuetta niskassaan. 16 pudotuspeliottelussa hän iski käsittämättömät tehot 10+23=33. Hän nakutti siis yli kaksi pistettä per peli.

Oikea laitahyökkääjä: Mikko Rantanen, Colorado Avalanche

Mikko Rantasen poikkeuksellinen kiekon suojaaminen pääsi oikeuksiinsa pudotuspeleissä. Suomalaishyökkääjä pysyi kiekossa ja jakoi monia namupasseja. 20 pudotuspeliottelussa Rantanen keräsi tehot 5+20=25. Kuuteen finaaliotteluun hän summasi kahdeksan syöttöpistettä.