The Hockey News listasi hiljattain verkkosivuillaan top 5 -listan potentiaalisimmista ulosostettavista sopimuksista NHL:ssä. Listalla ykkösenä oli Marc-Edouard Vlasicin sopimus, joka tituleerattiin samalla NHL:n surkeimmaksi.

Mielipiteeseen on helppo yhtyä. Heikosti menestyvän kalifornialaisjoukkueen top 4:n ulkopuolelle yhtenään jäävälle konkaripuolustajalle maksetaan seitsemän miljoonan dollarin palkkaa vielä neljän vuoden ajan.

35-vuotias Vlasic on siis sopimuksensa umpeutuessa 39-vuotias. Koko kuuden kauden ja 1161 ottelun NHL-uransa Sharksissa vaikuttanut kanadalainen on ollut pitkään haipaitojen avainpuolustaja, mutta enää hän ei sitä oikein millään mittarilla ole.

CapFriendlyn mukaan Vlasicin ulososto toisi 6,75 miljoonan dollarin säästöt palkkakattovaikutuksessa. Neljä ensi kautta purettu sopimus rokottaisi palkkakatosta järjestyksessä noin 3,69, 1,44, 4,19 ja 5,19 miljoonaa dollaria, minkä jälkeen lukema olisi 1,69 miljoonaa dollaria seuraavat neljä kautta vuoteen 2030 asti.