NHL:n finaaleihin asti edennyt Colorado Avalanche tulee todennäköisesti menettämään avainmiehiään vapaille markkinoille.

TSN:n sisäpiiritoimittaja Pierre LeBrun raportoi keskiviikkona Insider Trading -lähetyksessä, että Avalancheen siirtorajalla hankittu puolustaja Josh Manson olisi vaihtamassa ensi kaudeksi maisemaa.

Coloradon GM Joe Sakic maksoi Anaheim Ducksille jykevästä puolustajasta toisen kierroksen varauksen (2023) ja lupaavan Drew Hellesonin.

LeBrunin mukaan Avalanchella ei tule riittämään palkkakatossa tilaa Mansonin jatkosopimukselle. Mansonin nykyinen sopimus takaa hänelle 4,1 miljoonan dollarin palkan. Pudotuspeleissä uransa parasta jääkiekkoa pelannutta kanadalaista odottaa mitä luultavimmin palkankorotus.

LeBrunin mukaan Avalanchea odottaa muutenkin haastavat ajat palkkakaton kanssa, sillä joukkueen ensisijaisena tavoitteena on saada supertähti Nathan MacKinnonille heinäkuussa 2023 käynnistyvä jatkosopimus. Mansonin ohella myös Artturi Lehkosen, Andrei Burakovskyn, Valeri Nitshushkinin ja Nazem Kadrin sopimukset päättyvät tähän kauteen.

LeBrunin tietojen mukaan Anaheim Ducks olisi kiinnostunut hankkimaan Mansonin takaisin. Osapuolten uskotaan ainakin neuvottelevan asiasta.