Pittsburgh Penguins on aloittanut mahdollisen korvaajan kartoittamisen kahdeksanvuotisen sopimuksensa tähän kauteen päättäneelle Kris Letangille siltä varalta, etteivät osapuolet pääse yhteisymmärrykseen kokeneen tähtipuolustajan jatkosopimuksesta.

Penguinsin sisäpiiritoimittaja Dan Kingerskin mukaan GM Ron Hextallin ykkösvaihtoehto Letangin korvaajaksi olisi taiturimainen Tyson Barrie, joka pelasi kuluvalla kaudella Edmonton Oilersin takalinjoilla 73 runkosarjaottelua tehoin 7+34=41.

4,5 miljoonaa dollaria kaudessa kahden seuraavan sesongin ajan tienaava 30-vuotias Barrie olisi palkkakattonsa kanssa tuskailevalle Penguinsille kolme miljoonaa dollaria Letangia halvempi vaihtoehto. 7,25 miljoonaa taalaa tästä kaudesta kuitanneen Letangin uskotaan pyytävän Pensiltä yli seitsemän miljoonan dollarin vuosipalkkaa. Hextall taas olisi valmis maksamaan kolminkertaiselle Stanley Cupin voittajalle tiettävästi vain viisi miljoonaa taalaa kaudessa.

Penguinsillä on palkkabudjetissaan vain 23,2 miljoonaa taalaa vapaata tilaa. Ilman sopimusta ovat Letangin lisäksi mm. Jevgeni Malkin, Rickard Rakell, Kasperi Kapanen, Evan Rodrigues, Danton Heinen, Nathan Beaulieu sekä Casey DeSmith.