NY Rangersin Kaapo Kakko pelasi tällä kaudella NHL:ssä 43 runkosarjan ottelua pistein 7+11=18. Pudotuspeleissä vyölle kertyi 22 matsia ja viisi pinnaa (2+3). Joku saattoi ehkä odottaa enemmän, mutta repaleinen kausi johti toisaalta komeasti idän konferenssifinaaleihin saakka.

Yksi kesän 2019 kakkoskierroksen varauksen ympärillä puhuttanut seikka oli ylivoima-aika. Runkosarjassa hän sai sen aikana vastuuta keskimäärin 1.14 per peli ja pudotuspeleissä vain 16 sekuntia. Etenkin pudotuspelien lukema oli pienen kuuloinen vaikkapa varausnumeroon nähden.

– He (Kakko ja Alexis Lafreniere) eivät saaneet niin paljon ylivoima-aikaa kuin nuoret haluaisivat. Mutta en pyytele sitä anteeksi, koska ylivoimamme oli parhaimmistoa ja yritämme voittaa pelejä, päävalmentaja Gerard Gallant perusteli NHL:n nettisivujen jutussa.

– Nuoret saavat parempia mahdollisuuksia tulevina vuosina. Kaapo oli kahdeksan viikkoa loukkaantuneena, mikä ei tietenkään auttanut häntä, mutta meillä on molempiin paljon uskoa.