Edmonton Oilers onnistui tällä kaudella pääsemään läntisen konferenssin finaaleihin saakka. Ensi kaudeksi joukkue on kuitenkin ottamassa ennemmin takapakkia kuin askeleen eteenpäin. Palkkakattotilanteen vuoksi joistain hyvistä pelaajista on pakko luopua.

Edmontonissa toivotaan, että maalivahti Mike Smith ja puolustaja Duncan Keith päättäisivät itse jäädä eläkkeelle. Näin palkkakattoon tulisi itsestään runsaasti tilaa.

Myös Oilersissa veteraanien eläköitymiselle pidetään ovea auki. NHL-toimittaja Elliotte Friedmanin mukaan Edmonton on pyytänyt Keithiltä ja Smithiltä, että he päättäisivät mahdollisesta eläköitymisestä viimeistään heinäkuun alkuun mennessä. Pyyntöä voi pitää hieman vihjailevana, sillä lähtökohtaisesti pelaajien odotetaan aina pelaavan sopimuksensa loppuun saakka.

Friedman uskoo, että Keith ei ole eläköitymässä. Puolustaja haluaisi jatkaa uraansa NHL:ssä vielä ensi kauden jälkeenkin. Smith puolestaan saattaa todennäköisemmin ripustaa hokkarit naulaan.