NHL:n pudotuspeleissä on nähty monia hienoja tarinoita. Kiekkoraamattuna tunnettu The Hockey News nosti viisi pelaajaa, jotka ovat nostaneet eniten markkina-arvoaan pudotuspelien aikana. Kaikilla heillä on edessään sopimusneuvottelut kesällä.

Ykkösenä listalla on Colorado Avalanchen Nazem Kadri. Kakkossentteri on ollut hurjassa vireessä pudotuspeleissä. Hän on takonut 13 peliin 14 tehopistettä. 4,5 miljoonan dollarin vuosipalkkaan on luvassa valtava korotus ensi kesän neuvotteluissa.

Kakkosena on Edmonton Oilersin Evander Kane. Voimahyökkääjä näytti, mihin hän parhaimmillaan pystyy. Kane mätti 15 otteluun huimat 13 maalia ja 17 tehopistettä. Hänen uuden palkkansa on arvioitu olevan 7 miljoonan dollarin paikkeilla.

Listan kolmonen on Dallas Starsin maalivahti Jake Oettinger. Jenkkivahti seisoi päällään ottelusta toiseen ja rikkoi jo ennätyksiäkin torjuntamäärillään. Oettingerin torjuntaprosentti oli huima 95,4. Tulokaspahvilla pelannut maalivahti on saamassa roiman palkankorotuksen.

Nelonen on New York Rangersin kesken kauden hankkima Andrew Copp. Winnipeg Jetsissä Copp oli kolmossentterin roolissa, mutta uudessa seurassaan isokokoinen hyökkääjä näytti, että tehojenkin tekeminen onnistuu. 20 matsissa Copp viimeisteli tehot 6+8=14. Hänen vuosipalkkansa oli vain 3,64 miljoonaa dollaria.

Vitosena listalla on ruotsalainen Adrian Kempe. Hän oli Los Angeles Kingsin parhaimmistoa pudotuspeleissä. Kempe tehtaili seitsemään peliin tehot 2+4=6. Hänen vuosipalkkansa on 2 miljoonaa dollaria.