AHL-joukkue Laval Rocketin suomalaispakki Sami Niku ja Stockton Heatin saman pelipaikan Juuso Välimäki olivat farmiliigan pudotuspeleissä kovassa iskussa lauantain vastaisena yönä.

Montreal Canadiensin farmijoukkue voitti lauantaiyönä Springfield Thunderbirdsin AHL:n välierävaiheessa 3-2 jatkoerässä tasoittaen ottelusarjan 2-2:een.

Syöttökone Niku alusti ensimmäisen jatkoerän alussa Rafael Harvey-Pinardin voittomaalin nostaen pudotuspelien pistemäärän jo kymmeneen. Näistä pisteistä kaikki ovat syöttöpinnoja.

Suomalaispelaaja keikkuu pudotuspelien syöttöpörssissä kakkosena, edellään vain Rochester Americansin Peyton Krebs 11 syöttöpinnalla. Niku on toisena myös Lavalin sisäisessä pörssissä, ja tässä tilastossa kärki on Danick Martel lukemin 7+4.

Toisessa välieräparissa Stockton Heat on enää voiton päässä Calder Cupin finaalipaikasta. Joukkue löi varhain lauantaiaamuna Chicago Wolvesin jatkoerässä 4-3 siirtyen ottelusarjassa johtoon voitoin 3-1. Välimäki otti roolia.

Hän oli mukana 49 sekuntia ennen kolmannen erän loppua syntyneessä 3-3-maalissa, ja sama jatkui ylitöillä. Jatkoerässä Välimäki näet alusti voitto-osuman.