Edmonton Oilersin vapaille markkinoille päätyvän suomalaismaalivahti Mikko Koskisen on huhuttu palaavan ensi kaudeksi takaisin Euroopan sarjoihin.

Vaiherikkaan kauden pelanneen 33-vuotiaalle saattaa silti löytyä kysyntää yhä myös NHL:n puolelta. TSN:n sisäpiiritoimittaja Chris Johnston kertoo Toronto Maple Leafsin olevan mahdollisesti kiinnostunut Koskisen palveluksista siinä tapauksessa, että seura päättäisi luopua kallispalkkaisesta ja pahaksi flopiksi osoittautuneesta kakkosmaalivahti Petr Mrazekista.

– Ylä- ja alamäkiä sisältänyt kausi yli kaksimetriseltä suomalaiselta, joka tuli joulukuussa bussin alle heitetyksi jopa Oilersin päävalmentajan toimesta. Siitä huolimatta, Koskinen onnistui nappaamaan runkosarjassa 27 voittoa jakaessaan torjuntavastuun Mike Smithin kanssa.

– Koskinen on todennäköisesti myös valmis ottamaan rajun palkanalennuksen seuraavaan sopimukseensa. Mikäli Leafs hankkisi hänet, olisi Koskista käytettävä säästeliäästi sen sijaan, että puhuttaisiin perinteisestä ykkösmaalivahtiasetelmasta, Johnston näkee.

Koskinen ei toisi Leafsin maalivahtiosastolle juurikaan laadullista parannusta Mrazekiin verrattuna, mutta tuntuvin etu suomalaistorjujasta näkyisikin palkkabudjetissa. Palkkakattonsa kanssa tuskaileva Maple Leafs maksaa surkeasti esiintyneelle Mrazekille 3,8 miljoonan taalan vuosipalkkaa, kun taas Koskinen olisi todennäköisesti saatavilla vapailta markkinoilta mahdollisesti noin miljoonan dollarin arvoisella lapulla.