Toronto Maple Leafs yrittää helpottaa tukalaa palkkakattotilannettaan NHL:n kesämarkkinoilla kaupittelemalla kallispalkkaista floppimaalivahti Petr Mrazekia, kertoo The Athletic.

Sivuston tietojen mukaan Leafs olisi valmis sisällyttämään vaihtokauppaan myös 23-vuotiaan hyökkääjälupaus Nick Abruzzesen saadakseen kaupan toteutetuksi. Abruzzese nousi otsikoihin Pekingin olympialaisissa, joissa 175-senttinen jenkkitaituri nakutteli neljään peliin tehot 1+3. Mies pelasi tällä kaudella myös yhdeksän ensimmäistä NHL-otteluaan Leafsin paidassa.

Mrazek saapui Leafsiin viime kesänä vapailta markkinoilta. Entinen Carolina Hurricanesin ykkösvahti allekirjoitti Toronton kanssa kolmen vuoden ja 11,8 miljoonan dollarin sopimuksen, mutta tshekkitorjuja osoittautui nopeasti todelliseksi floppihankinnaksi.

Mrazek pelasi runkosarjassa lopulta vain 20 ottelua surkein tilastoin 3,34 ja 88,8. Miehen 3,8 miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävä sopimus umpeutuu vasta kesällä 2024.