Kevin Bieksa pelasi kunnioitettavan uran NHL:ssä. Vancouver Canucksin viidennen kierroksen varauksen taival taalaliigassa alkoi kuitenkin varsin epätavallisella tavalla.

Bieksa sai amatööritason tryoutin Canucksin harjoitusleirille vuonna 2004. Kanadalaispakista oltiin hieman epävarmoja ennen illanistujaisia paikallisessa baarissa.

Bieksa lennätti sanojensa mukaan vahingossa pillillään jääpalan päin parin metrin päässä istunutta venäläismörssäri Fedor Fedorovia. Sergei Fedorovin veli ei uskonut tapahtuneen vahingollisuuteen ja haastoi yli 20 kiloa itseään kevyemmän kollegan nyrkkihippasille baarin ulkopuolelle.

Tappelu päättyi nopeasti, sillä Bieksa löi Fedorovin kanveesiin yhdellä lyönnillä. Canucksin tuleva varakapteeni luuli mahdollisuutensa NHL-sopimukseen menneen siinä, mutta seuraus olikin päinvastainen. GM Brian Burke tarjosi tulokassopimusta heti seuraavana päivänä.

Jos väliin upotettu video ei näy laitteellasi, voit katsoa sen tästä linkistä.