Leijonat kaatoi Kanadan MM-finaalissa numeroin 4-3. Voittomaali syntyi jatkoerässä, kun Sakari Manninen laukoi kiekon ylivoimalla häkkiin.

Ottawa Senatorsin tähtipuolustaja Thomas Chabot otti kohtalokkaan koukkaamisjäähyn jatkoajalla. Hän oli ottelun jälkeen vielä käärmeissään vihellyksestä.

– Oli aika päivänselvää, että kaveri heittäytyi, mutta loppujen lopuksi minun mailani oli siinä ja laitoin itseni siihen asemaan, joten se oli lätkää ja tilanteet menee nopeasti. Mutta mielestäni kaikki voivat olla yhtä mieltä siitä, että se oli sukeltaminen, Chabot tilitti.

Loistavat kisat pelannut Pierre-Luc Dubois oli niin ikään pettynyt tuomaritoimintaan.

– Tämä on syvältä. Sitä tekee niin paljon töitä ja sitten tämä ratkeaa näin. Se on syvältä. Kun tulimme tähän turnaukseen, tiesimme, että täällä on erilaiset säännöt, mutta se ei ole pääasia. Tämä on turhauttavaa. Eihän tässä edes enää tiedä, miten sääntökirja menee, Dubois vaikeroi.