HELSINKI. Sveitsiläinen kiekkolegenda Andres Ambühl, 38, teki lauantaina Helsingissä jääkiekon MM-kisojen alkulohkon Kanada-ottelussa loppuunmyydyn katsomon, 5 676 silmäparin upeaa historiaa.

MM-hopeamiehestä tuli Sveitsin komeassa 6-3-voitossa kaikkien aikojen eniten MM-kisaotteluita pelannut pelaaja kautta historian. Lukema 120 kasvaa vielä, kunhan mies vain pysyy terveenä ja kokoonpanossa.

Turnauksen ensimmäisen tappion kokkeneen ja lohkon kärkipaikan Sveitsille menettäneen Kanadan kasetti levisi täysin. Pierre-Luc Dubois kohteli päivän sankaria päätöserässä kovin ottein niitaten tämän seinälle.

Yleisö puolestaan antoi vihellyskonsertilla palautetta kanadalaiselle Winnipeg Jets -tähdelle, kun tämä luisteli jäähylle.

– Alun seremonia oli hieno hetki. Erityinen ilta, nautin siitä. Mutta olen onnellinen, kun se (seremonia) oli ohi ja matsi alkoi. Täydellinen päivä. Emme peruutelleet, loistava suoritus joukkueelta, sveitsiläinen sanoi.