Roman Polak lopetti NHL-uransa vuonna 2020, mutta jääkiekkoilijan ammatti ei siihen päättynyt. Se aika on koittanut nyt, vaikka sopimus tulevasta kaudesta olikin olemassa.

Polakilla ei sanojensa mukaan ole enää nälkää jatkaa. Jääkiekko ei anna 36-vuotiaalle tshekkiläispuolustajalle sitä täyttymystä, jota sen aiheuttamien loukkaantumisten ja niistä aiheutuvien kipujen kestäminen vaatisi.

HC Vitkovicen kapteenina uransa kaksi viimeistä kautta toiminut Polak pelasi tämän kauden pudotuspeleissä jalkamurtumasta huolimatta. Seuran omistaja Ales Pavlik kehuu joukkueen kotisivuilla kipparia maasta taivaisiin todeten tämän olevan todellinen johtaja, joka on yksi sukupolvensa parhaista tshekkiläisistä jääkiekkoilijoista.

Polak pelasi NHL-urallaan 14 kauden aikana 806 ottelua St. Louis Bluesin, Toronto Maple Leafsin, San Jose Sharksin ja Dallas Starsin paidoissa. Lähimmäksi Stanley Cupia hän pääsi vuonna 2016, kun kovaotteinen ostravalainen pääsi Sharks-nutussa finaaleihin asti.