New York Islanders etsii ykkössentteri Mathew Barzalille mitat täyttävää tutkaparia NHL:n kesämarkkinoilta, kertoo The Athletic.

Sivuston toimittaja Kevin Kurzin mukaan Islanders aikoo tarjota sopimusta yhdelle tähtihyökkääjälle vapailla markkinoilla. Tällaisia vaihtoehtoja saattavat olla mm. Filip Forsberg, Johnny Gaudreau tai Claude Giroux.

Barry Trotz on epäonnistunut sopivan tutkaparin löytämisessä Barzalilla Jordan Eberlen lähdettyä Seattleen. Loppukaudesta jonkinlainen yhteispeli löytyi Brock Nelsonin kanssa. Ikääntyvä Zach Parise ja tulokas Oliver Wahström pelasivat Barzalin kanssa suuren osan maalis-huhtikuuta. Tuo yhteispeli ei näyttänyt toimivalta suurimpana osana illoista, Kurz kertaa päättynyttä runkosarjaa.

Kurz muistuttaa artikkelissaan, että tehopisteistä elävien tähtien tuominen Islandersiin on vaikeaa niin kauan, kun tiukkaan puolustuspeliin nojaava Trotz on joukkueen peräsimessä. Trotzin pelitavassa edes supertähdet eivät saa juurikaan vapautuksia puolustusvelvotteistaan.

24-vuotias Barzal nakutti kuluvan kauden 73 runkosarjapelissään 15 maalia ja 59 tehopistettä.