Toronto Maple Leafsin menestystoiveiden ylle on viime aikoina kerääntynyt tummia pilviä – varsinkin mitä tulee tähtiä vilisevän kanadalaispoppoon maalivahtiosastoon.

Viime kauden sensaatiovahti Jack Campbellin taso on romahtanut täysin, eikä kakkosmieheksi hankitun Petr Mrazekinkaan tilanne totisesti näytä hyvältä. Lisää surkeita uutisia saatiin juuri ennen viikonloppua, kun päävalmentaja Sheldon Keefe tiedotti tshekkikassarin olevan sivussa tositoimista seuraavat kuusi viikkoa. Mrazek kärsii nivusvammasta.

Mrazekin kausi Leafsissä on ollut muutenkin katastrofaalinen. Kolmen vuoden ja 11,4 miljoonan dollarin sopimuksella seuraan kesällä kiinnitetty 30-vuotias on pelannut kuluvan kauden aikana vain 18 ottelua vaisuin tilastoin 3,34 ja 88,8%.

Kun myös ykkösvahti Campbell on tällä hetkellä sivussa kylkivamman vuoksi, joutuu Leafs luottamaan ainakin toistaiseksi torjuntavastuun ruotsalaistorjuja Erik Källgrenin varaan. 25-vuotias entinen TPS-vahti on pelannut kuluvalla kaudella seitsemän NHL-peliä (2,71 ja 90,6%).