Suomalaispakki Santeri Hatakka yllätti monet NHL:n alkukaudesta saatuaan vastuuta loka-marraskuussa San Jose Sharksissa seitsemässä pelissä. Peliaika pyöri 7-16 minuutissa, eikä tekemisessä ollut moitittavaa.

Riihimäeltä maailmalle ponnistanut alle 20-vuotiaiden MM-pronssimitalisti on pelannut tällä kaudella lisäksi 20 ottelua AHL:ssä farmijoukkue San Jose Barracudan väreissä. Siellä on syntynyt tehot 1+2=3 (-2).

NHL-joukkue Sharksin päävalmentaja Bob Boughner sanoi taalaliigan nettisivuilla, että Hatakka kehittyy pikkuhiljaa.

– Hänellä on ollut ylä- ja alamäkiä, mutta nuorilla pelaajilla yleensä on.

– Olen pitänyt hänen otteistaan AHL:ssä. Heillä on ollut melko kapea pakisto, joten hän on saanut paljon roolia, paljon peliaikaa.

Vielä toissa kaudella esimerkiksi Mestistä KOOVEE:ssa pelannut Hatakka on tehnyt itseään tutuksi hyvänä peruspakkina. Boughnerin mukaan Hatakalla on kaikki ominaisuudet nousta hyväksi yleispuolustajaksi NHL:ään.

– Hän menee koko ajan eteenpäin. Hän on iso ja pitkä pelaaja, joka on hyvä puolustamaan. Hänellä on paljon hyviä työkaluja.