Minnesota Wild järjesti NHL:ssä pienimuotoisen yllätyksen, kun se kaatoi tiistaiyönä läntisen divisioonan kärkijoukkue Vegas Golden Knightsin 2-0. Taalaliigan uusin tulokas jäi pisteittä vasta viidennen kerran koko kaudella.

Wildin voiton salaisuus oli maalilla aivan maagisen ottelun torjunut nuorten maailmanmestari Kaapo Kähkönen. NHL:n eliittiin hiljalleen murtautuva vahti sinetöi 26 (5+14+7) torjunnalla uransa ensimmäisen nollapelin.

– Hän löytää tapoja ottaa torjuntoja. Hän on rauhallinen ja uskomaton. Niin on myös (Cam) Talbot. Minun on sanottava se, että kummatkin maalivahdit ovat tehneet uskomatonta työtä, Wildin hyökkääjä Kevin Fiala oli hehkuttanut.

Dane Mizutani

@DaneMizutani
Kevin Fiala on Kaapo Kahkonen: "He's finding ways to make the saves. He's calm out there. He's just unbelievable. And (Cam) Talbot as well. I've got to say both the goalies have done an unbelievable job." #MNWild

Suomalaisvahdin kausi NHL:ssä on ollut luokkaa ilmiömäinen. Kähkönen on torjunut jo 10 voittoa, ja tappioon hän on taipunut vain neljästi. Lisäksi torjuntaprosentti on kivenkova 92,6, päästettyjen maalien keskiarvo on alle kolmen.

– Kaapo oli erinomainen, tämä oli Kaapolta murskaava peli. Jän on erittäin rauhallinen, erittäin vankka ja totta kai erittäin hyvä, Wild-luotsi Dean Evanson ylisti.

Dane Mizutani

@DaneMizutani
Dean Evason on Kaapo Kahkonen: "He was outstanding. It was such a grinding game tonight. He was just very calm, very solid, and obviously very good." #MNWild

Entä mitä sanoi Kähkönen itse?

– Enpä tiedä. Luultavasti olen aika tylsä näissä haastatteluissa. Merkkaavat asiat ovat päivittäinen työ ja pienten asioiden tekeminen oikein, nuorten kultavahti kuittasi hervottomasti.

Dane Mizutani

@DaneMizutani
Kaapo Kahkonen talking about the first shutout of his career: "I don’t know. I probably sound really boring on these interviews. It’s just the daily work I believe that matters and doing those little things right." #MNWild