Teppo Numminen pohtii podcastissa, kuinka iso tähti Barkov olisi Kanadassa – ”Mitä se olisi sitten?”

© Kuva: Getty Images

Aleksander Barkov kuuluu paitsi Suomen niin koko maailman parhaisiin keskushyökkääjiin. Viasatilla ja Viaplayssa päästään perjantaina kertaamaan Barkovin tämän kauden parhaita otteluita.

– Tietysti pelisilmä on aivan huikea, että hän löytää tilan kentältä. Ehkä sitä ei löytynyt ensimmäisellä kaudella, eikä liikkuvuus ollut niin hyvää kuin nyt. Nyt liikkuvuuden kautta pelisilmä ja -käsitys ovat tulleet mahdolliseksi. Hän pelaa pitkällä mailalla, on isokokoinen ja pystyy tekemään maaleja ja syöttämään. Hän on aivan huikea ja monipuolinen. Hyvä pelaaja, jonka ympärille on tosi hyvä rakentaa Floridan tulevaisuus, kuvailee NHL-legenda Teppo Numminen Barkovia Suplan Stanley Cup classics -podcastissa.

Se, että Barkov pärjäsi NHL:ssä jo 18-vuotiaana nimenomaan keskushyökkääjän paikalla, on tehnyt erityisesti Nummiseen vaikutuksen.

– Se vaatii taitoa ihan huikeasti. Keskushyökkääjänä pelaaminen NHL:ssä on niin vaativa paikka! Täytyy hyökätä, rakentaa peliä ja vielä puolustaa. Ei voi ottaa tilanteita löysästi tai jättää pelejä väliin. Se on niin totaalinen pelipaikka. Aivan huikeaa nähdä, miten hän on kehittänyt sitä vuosi vuoden jälkeen, ja katsonut, mikä toimii ja mikä ei. Ehkä hän veti jossain välissä liikaa punttia. Joskus hän näytti hitaalta, mutta nykyään hän on huikean monipuolinen pelaaja, joka on nopea, taitava ja pystyy pelaamaan hyökkäys- ja puolustussuuntaan, ja yli- ja alivoimaa, Numminen ihastelee.

Florida ei ole mikään perinteinen kiekko-osavaltio, ja sen kahdesta NHL-seurasta Florida Panthers on huomattavasti pienempi ja vähemmälle menestykselle jäänyt kuin Tampa Bay Lightning, joka on paitsi voittanut Stanley Cupin kertaalleen, myös ollut viime kausina NHL:n kärkiseurojen joukossa.

Podcastissa spekuloidaan Nummisen kanssa ajatuksella, että kuinka suuri nimi Barkovista tulisi, jos hän pelaisi vähänkin suuremmassa organisaatiossa tai vaikka Kanadassa.

– Voimme vain toivoa, että Florida pääsisi playoffeihin ja menestyisi, niin he alkaisivat rakentaa huippujoukkuetta. Puhumattakaan siitä, että Sasha menisi pelaamaan Kanadaan tai isoille markkina-alueille. Kun hänestä puhutaan jo nyt niin paljon, niin mitä se olisi sitten, jos hän olisi isommilla markkinoilla, niin huomio vain kasvaisi, itsekin kanadalaisjoukkue Winnipeg Jetsiä aikaan edustanut Numminen sanoo.

Teppo Nummisen pitkä haastattelu on kuunneltavissa Suplassa. Viasat ja Viaplay taas tarjoavat Floridan ja Barkovin kauden parhaita paloja ja otteluita perjantaina miltei koko päivän.