San Jose Sharksin laitahyökkääjä Stefan Noesen harmitteli rikkonaista kauttaan, jota koronaviruskriisi on häirinnyt entisestään.

Jenkkilaituri Noesenin kausi taalaliigassa on kulunut varsin erikoisesti. 27-vuotias aloitti Dallas Starsin organisaatiossa ammattilaiskarsinnoilla, jotka eivät menneet aivan putkeen.

Pian teksasilainen löysi tiensä Wilkes-Barre/Scranton Penguisin riveihin. Noesen pelasi AHL-sarjassa 22 ottelua lupaavin tuloksin, jotka aukaisivat tien kaksisuuntaiseen sopimukseen Pittsburgh Penguinsin kanssa.

Uralle Pittsburghissakin tuli nopea loppu amerikkalaisen jouduttua waivers-listalle jo ennen joulua. Sen jälkeen mies löysi tiensä San Jose Sharksiin, jossa vuosi kääntyi aivan uudelle suunnalle.

– Tämä vuosi on ollut todellinen paskashow. Ainakin siihen asti, että tulin Sharksiin, Noesen huokaisi NBC:n haastattelussa.

– Ensimmäinen asia, jonka tein tultuani San Joseen oli tapaaminen toimitusjohtaja Doug Wilsonin kanssa. Hän kertoi, mitä minulta odotettiin. Rehellisesti sanoen se ei ollut muuta kuin mennä jäälle ja pelata omaa peliäni.

Suoraviivaiset ohjeet vapauttivat Noesenin peliä selvästi. 34 ottelussa syntyi jopa kuusi maalia.

– Olen aina uskonut, ettei ole niin vaikeaa olla hyvä jätkä. Kaikki mitä tarvitsee tehdä on olla oma itsensä, kohdella muita kunnioituksella ja tulla toimeen kaikkien kanssa, jenkkihyökkääjä virkkoi.