Entinen NHL-kiekkoilija ennustaa seuraavan suomalaisen tähden: ”Hänestä voi tulla huippupakki”

© Kuva: Getty Images

NHL:ssä on viime vuosina ollut trendi, että yhä nuoremmat pelaajat ottavat yhä isompia rooleja seuroissaan.

Montrealin suomalaiset ovat saaneet lentävän lähdön kauteen. Kolmikko Joel ArmiaArtturi LehkonenJesperi Kotkaniemi ovat joukkueen sisäisen pistepörssin TOP10:ssä. Armia on paukuttanut seitsemässä ottelussa tehot 4+1, Lehkonen 1+3 ja Kotkaniemi 2+0.

– Komeita maaleja ja hienoja syöttöjä mitä on highligtseja katsellut. Kyllä se aina ilahduttaa minua, kun suomalaiset pelaajat onnistuvat NHL:ssä ja paistattelee parrasvaloissa. Ovat saaneet kauteen hyvän alun ja se on tärkeää, pitkän ja komean uran NHL:ssä tehnyt Sean Bergenheim toteaa NHLSuomi-sivustolle.

Montrealissa 19-vuotias Kotkaniemi pelaa jo toista kauttaan ja on ottanut paikkansa maailman kovimmassa jääkiekkoliigassa. 18-vuotias Kaapo Kakko pelaa New York Rangersissa isossa roolissa kakkosketjussa ja saa vastuuta ylivoimassa. Miro Heiskanen otti ison roolin Dallasissa viime kaudella saman ikäisenä. Suomalaiset valloittavat NHL-jäitä yhä nuorempina.

– Maailma on muuttunut tällaiseksi jo jonkin aikaa sitten, mutta sen asian analysoimiseen tarvittaisiin vähän pidempi artikkeli, naurahtaa Bergenheim.

Osa rapakon taakse matkanneista nuorista suomalaisista on lyönyt läpi NHL:ssä ja AHL:ssä näyttöpaikkaa odottelee tukku tulevia NHL-tähtiä.

Oliwer Kaski oli niin hurjassa vireessä viime vuonna. Hänestä voi tulla tuolla ihan huippupakki. Detroit on tunnettu siitä, että ovat aika kärsivällisiä pelaajien kanssa ketkä tulee Euroopasta. Saavat rauhassa tottua pieneen kaukaloon. Hän on yksi pelaaja, joka pystyy varmasti lunastamaan paikan ylhäällä, kun tilaisuus siihen annetaan, Bergenheim toteaa.

St. Louis Blues – Montreal Canadiens lauantaina klo 22.00. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.

Kimmo Mäkinen


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.