Kun NHL:ssä vietettiin edellisen kerran työsulkua kaudella 2012-13, nähtiin esimerkiksi eurooppalaisissa kaukaloissa taalajäiden tulikuumia nimiä reilun puolen kauden ajan.

Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Mestiksessä pelaavassa TUTOssa yhtä huutoa kaudesta 2011-12 lähtien työskennellyt Elmo Aittola paljasti twiitissään, että turkulaisjoukkueeseen oli tulossa todella kovia nimiä.

Seuran A-junnujen vastuuvalmentajana toimivan ja edustusjoukkueessa urheilutoimenjohtajan roolia nauttivan mukaan Turkuun olivat tyrkyllä mm. Kyle Brodziak, Keaton Ellerby, Eric Fehr (kuvassa), Wayne Simmonds ja Dale Weise.

https://twitter.com/loselmos/status/1156516088223608832

Mainituista pelaajista esimerkiski Brodziak on pelannut jo liki tuhat NHL-ottelua, Ellerby puolestaan kantoi liigajoukkue Lukon pelipaitaa kaudella 2016-17. Myös Stanley Cup -voittaja Fehr on tuttu Suomesta hänen edustettuaan tuolla sesongilla 2012-13 HPK:ta.

Simmondskaan ei ole mikään turha tekijä. Hän lähenee Brodziakin tavoin tuhannen NHL-ottelun rajaa, ja lisäksi laituri on voittanut mm. MM-hopeaa.