Nyt oli kova paljastus – läjä NHL-miehiä oli aikoinaan tyrkyllä suomalaiseen kiekkojoukkueeseen

© Kuva: Getty Images

Kun NHL:ssä vietettiin edellisen kerran työsulkua kaudella 2012-13, nähtiin esimerkiksi eurooppalaisissa kaukaloissa taalajäiden tulikuumia nimiä reilun puolen kauden ajan.

Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Mestiksessä pelaavassa TUTOssa yhtä huutoa kaudesta 2011-12 lähtien työskennellyt Elmo Aittola paljasti twiitissään, että turkulaisjoukkueeseen oli tulossa todella kovia nimiä.

Seuran A-junnujen vastuuvalmentajana toimivan ja edustusjoukkueessa urheilutoimenjohtajan roolia nauttivan mukaan Turkuun olivat tyrkyllä mm. Kyle BrodziakKeaton EllerbyEric Fehr (kuvassa), Wayne Simmonds ja Dale Weise.

Mainituista pelaajista esimerkiski Brodziak on pelannut jo liki tuhat NHL-ottelua, Ellerby puolestaan kantoi liigajoukkue Lukon pelipaitaa kaudella 2016-17. Myös Stanley Cup -voittaja Fehr on tuttu Suomesta hänen edustettuaan tuolla sesongilla 2012-13 HPK:ta.

Simmondskaan ei ole mikään turha tekijä. Hän lähenee Brodziakin tavoin tuhannen NHL-ottelun rajaa, ja lisäksi laituri on voittanut mm. MM-hopeaa.