Edmonton Oilersin ensimmäisen kierroksen varaus Philip Broberg kertoi jääneensä Ruotsiin voidakseen pelata enemmän laadukkaita pelejä miehiä vastaan SHL:ssä.

Kanadalaisseuran hehkutuimpiin pakkilupauksiin kuulunut Broberg yllätti ilmoittamalla taannoin, ettei matkaa Pohjois-Amerikkaan ensi syksyksi.

Ruotsalainen ei ole liittymässä Edmontonin farmijoukkueen tai edes OHL-junioriliigaan nuorukaisen varanneen Hamilton Bulldogsin riveihin.

Broberg ei ole tulossa edes Oilersin tulokasleirille syyskuussa. Seuraava kausi teinikiekkoilijalla menee Ruotsin pääsarjan SHL:n Skellefteån paidassa.

Vaikka ratkaisu saattoikin vaikuttaa joidenkin silmiin oudolta, on syy puolustajalupauksen mukaan yksinkertainen.

– Tiedän, etten ole tarpeeksi hyvä pelatakseni vielä NHL:ssä. Siksi mennen Skellefteåhan, pelatakseni miehiä vastaan joka päivä, harjoitellakseni heitä vastaan ja pelatakseni ehkä maailman kolmanneksi parhaassa liigassa, Broberg perusteli Ottawa Citizen -lehdelle.

SHL on Brobergille jo itsessään askel ylöspäin. Varausvuonaan ruotsalainen pelasi vielä maansa toiseksi korkeimmalla tasolla Allsvenskanissa AIK:n riveissä.

Edmonton tuki pelaajalupauksensa päätöstä. Vaikka urasuunnitelmaa pohdittiinkin yhdessä seurajohdon kanssa, sai Broberg tehdä lopullisen ratkaisun itse.

– He sanoivat, että se paikka, mikä sinusta itsestäsi tuntuisi parhaalta paikalta kehityksesi kannalta on se, missä sinun kannattaisi pelata.

– OHL:ssä pelaisin 35 minuuttia pelissä, tai SHL:ssä kilpailisin joka päivä aikuisia miehiä vastaan ja pelaisin kovempia pelejä. Minä ja Edmonton ajattelimme SHL:n olevan paras juttu minulle, pakkikyky taustoitti.