Patrik Berglund varattiin NHL:ään vuonna 2006. St. Louis Blues varasi ruotsalaisen tuolloin koko varaustilaisuuden 25. sijalla ensimmäisellä kierroksella. Lähes koko uransa Bluesissa pelannut hyökkääjä sai hyvin erikoisen alun NHL-taipaleelleen.

Berglund kertoo Expressenille, että aikainen varaus tuli hyökkääjälle yllätyksenä. Pelaajalla oli vielä pizza kesken ja nuuska huulessa, kun Berglundin nimi kuulutettiin. Hän ehti siivota pizzan syrjään kameroiden tullessa, mutta nuuska jäi kiireessä huuleen.

− Könysin lavalle, ja yksi kykyjenetsijöistä huomautti, että ”sinulla on nuuska huulessasi”, Berglund muistelee.

Lisäksi västeråsilaisen vaaleat kutrit jättivät lähtemättömän vaikutuksen. St. Louis Bluesissa pelikaverit ottivat ilon irti Berglundin tulokaskuvasta, jossa hänen kuontalonsa oli kuin hiusainemainoksesta.

− Minua muistutettiin hiuksistani St. Louisissa koko ajan. Samaa kuvaa oli laitettu monin kappalein ympäri pukuhuoneen seiniä, Berglund sanoo.

Berglund pelasi kymmenen kautta St. Louisissa, mutta viimeisimmän NHL-kautensa hän vietti Buffalossa Sabresin paidassa. Tulevaksi kaudeksi hän palaa kotimaahansa Djurgårdeniin.

NHL-urallaan Berglund pelasi 717 runkosarjaottelua, joissa hän teki tehot 170+156=326. Pudotuspeleissä pitkä hyökkääjä iski 60 otteluun tehopisteet 10+16=26.