Pari päivää takaperin rahakkaan 6-vuotisen jatkosopimuksen Toronto Maple Leafsin kanssa solmineen William Nylanderin sopimuksella saattaa olla kauaskantoisia vaikutuksia joukkueen kokoonpanoon ensi kaudella.

Yksi mahdollinen lähtijä on 28-vuotias tähtipuolustaja Jake Gardiner, jonka 4,05 miljoonan dollarin sopimus päättyy tähän kauteen. Jenkkipakki hakee tiettävästi jopa 6-7 miljoonan dollarin vuosipalkkaa, mikä on takuuvarmasti liian korkea taalapino palkkakatto-ongelmiin tulevana kesänä ajautumassa olevalle Torontolle.

Toronto joutuu sorvaamaan Nylanderin jälkeen jatkosopimukset myös kahden muun nuoren supertähtensä, Auston Matthewsin sekä Mitch Marnerin kanssa. Tähtikolmikon sopimukset nielaisevat samalla jättimäisen siivun joukkueen palkkakatosta.

Gardinerin jatko vaatisikin mieheltä tyytymistä markkina-arvoaan pienempään tilipussiin.

– Mikäli Gardiner on valmis tinkimään reilusti palkkapyynnöstään, saattaa Toronto olla enemmän kuin kiinnostunut solmimaan pitkän jatkosopimuksen miehen kanssa, Sportsnetin Nick Kypreos kertoi.

Yksi mahdollisuus Gardinerin jatkosopimuksen suhteen on tarjota miehelle muhkeat allekirjoitusbonukset, jolloin kanukkipuolustaja todennäköisesti suostuisi pelaamaan jatkossa todellista arvoaan pienemmällä sopimuksella. Miehen karkaaminen vapaille markkinoille vaikuttaisi kuitenkin tällä hetkellä todennäköisimmältä vaihtoehdolta.