Nyt on kova NHL-lista – ykkösvarauksesta suomalaisvahtiin: Kuka nappaa nämä vapaat agentit?

© Kuva: Getty Images

Heinäkuun alettua ja pelaajamarkkinoiden auettua kunnolla moni pelaaja on jo löytänyt uuden seuran NHL:ssä. Mutta edelleen tarjolla on kova nippu vapaita agentteja.

Kanadalainen Sportsnet-sivusto julkaisi oman näkemyksensä kymmenestä markkinoiden kovimmasta vapaasta agentista. Listan kärjestä löytyy koko NHL:n kesän 2002 ykkösvaraus Rick Nash.

Varauksensa jälkeen Nash pelasi yhdeksän kautta hänet varanneessa Columbus Blue Jacketsissa, kunnes siirtyi työsulkukaudella 2012-13 Sveitsin-visiitin jälkeen New York Rangersiin. Sieltä mies kaupattiin viime kaudella Boston Bruinsiin, jossa hyökkääjä ehti pelata 11 runkosarjan ottelua tehoilla 3+3=6. Kahdessatoista pudotuspelissä Nash sai kasaan pisteet 3+2=5, mutta tehotilasto jäi rumasti seitsemän maalia miinukselle.

Kaikkiaan Nash, 34, on tahkonnut NHL:ssä 1060 runkosarjan ottelua pisteillä 437+368=805. Pudotuspelejä vyölle on kertynyt 89 ja niissä tehot 18+28=46.

Nash nautti viime kaudella peräti 8,2 miljoonan dollarin palkkaa.

Sportsnetin mukaan on jopa mahdollista, että Nashin NHL-ura olisi tullut päätepysäkilleen.

– On epävarmaa, haluaako Nash jatkaa menestyksekästään NHL-uraansa. Taustalla ovat terveys- ja perhesyyt, Nash on kertonut hänestä kiinnostuneille joukkueille. Näitä oli ainakin viisi, mukaan luettuna hänen ensimmäinen NHL-seuransa Columbus Blue Jackets, Sportsnet kirjoittaa.

– Nash on jo nyt 16:nneksi parhaiten palkattu NHL-pelaaja viime kauden 8,2 miljoonan dollarin palkallaan. Hän joutuu tyytymään palkan alennukseen, jos aikoo jatkaa pelaamista.

Nash kärsi viime kauden aikana aivotärähdyksestä ja sen jälkiseurauksista. Lisäksi Nashin vaimo odottaa perheeseen kolmatta lasta. Nash on jo aiemmin kertonut, että haluaa päättää jatkostaan rauhassa, eikä ole välttämättä palaamassa NHL-kaukaloihin.

”Lehtonen on markkinoiden paras maalivahti”

Sportsnetin listalta löytyy myös suomalaismaalivahti Kari Lehtonen. Yhdeksän viime kauden ajan Dallas Starsia edustanut Lehtonen ei saanut seuralta jatkosopimusta. Lehtonen on listan ainoa maalivahti, ja Sportsnetin mukaan edelleen erittäin hyvä kakkosvahti NHL:ään.

– Lehtosen vaikeudet Dallasin ykkösvahdin Ben Bishopin ollessa loukkaantuneena alleviivasivat sitä faktaa, että Lehtonen ei enää pysty olemaan ykkösvahti NHL:ssä. Hän on kuitenkin laadukkain markkinoilla oleva kakkosvahti, Sportsnet arvioi.

Sivusto muistuttaa Lehtosen saaneen viime kauden aikana kitkerää palautetta.

– Sillä täytyi olla tekemistä hänen liian suureksi arvioidun palkkansa kanssa. Veteraanin tilastot olivat kuitenkin hyvät: 15 voittoa, 14 tappiota ja kolme tasapeliä. Oikealla hinnalla hän olisi oikein hyvä kakkosvahti, sivustolla analysoidaan.

Lue Sportsnetin juttu tästä linkistä ja katso alta sivuston lista kymmenestä parhaasta vapaasta agentista. Nimen jälkeen pelaajan viime kauden seura, ikä, pelipaikka ja viime kauden cap hit -summa.

1, Rick Nash
Boston Bruins, 34, olh, 7,8 milj. USD

2. Patrick Maroon
New Jersey Devils, 30, vlh, 2 milj. USD

3. Luca Sbisa
Vegas Golden Knights, 28, p, 4 milj.USD

4. Dan Hamhuis
Dallas Stars, 35, p, 3 milj. USD

5. Tobias Enström
Winnipeg Jets, 33, p, 5,75 milj.USD

6 .Brooks Orpik
Colorado Avalanche, 37, p, 5,5 milj.USD

7. Mark Letestu
Columbus Blue Jackets, 33, kh/olh, 1,8 milj. USD

8. Mike Cammalleri
Edmonton Oilers, 36, vlh/kh, 1 milj. USD

9. Alexei Emelin
Nashville Predators, 32, p, 4,4 milj. USD

10. Kari Lehtonen
Dallas Stars, 34, mv, 5,9 milj. USD

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!