Washington Capitals on napannut kuskin paikan Stanley Cup -finaaleissa noustuaan otteluvoitoissa 2-1-johtoasemaan. NHL:n tulokasjoukkue Vegas Golden Knights on tiukan paikan edessä, kun sarja jatkuu maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Kahtena viime keväänä Liiga-finaaleissa pelannut Tappara-hyökkääjä Sebastian Repo ei usko seuraavan ottelun olevan vielä ratkaisevassa asemassa, vaikka Washington siirtyisi kahden voiton karkumatkalle.

– Kyllä se ottelusarja olisi silti vielä ihan auki. Vegas suorittaa niin tasaisesti. Heillä löytyy leveyttä ratkoa pelejä laajalta rintamalta, Repo toteaa NHLSuomi.comille.

NHL:ssä ensi kaudella pelipaikasta taisteleva Repo on vakuuttunut tulokasjoukkueen otteista ja toivoo heille menestystä.

– Kyllä minulla oli vahva tunne ennen finaaleja, että Vegas finaalisarjan hoitaa. Se oli niin vakuuttava konferenssifinaaleissa. Koko joukkueen peli toimi ja Marc-André Fleury pelasi maalissa hienosti viimeisenä lukkona.

– Olisi se hienoa, jos suomalainen saisi nostella kannua. Muutenkin Vegasin tarina on niin uskomaton, että se mestaruus olisi tavallaan oikeutettu. Kaiken lisäksi he pelaavat todella hienoa lätkää.

Vegasin suomalainen on hyökkääjä Erik Haula, joka on pelannut vahvan kauden.

– Olen hänen kanssaan ollut muutamana kesänä samoilla jäillä. Olen nähnyt, kuinka erinomainen pelimies hän on. Hän on hyvä luistelija ja laukaus lähtee hyvin, Repo kehuu kollegaansa.

SM-hopeaa keväällä voittanut 21-vuotias Repo on Florida Panthersin sopimuspelaaja. Hänellä on kova laukaus, joka lähtee rightin puolelta. Vähän niin kuin Washingtonin maalitykki Aleksander Ovetshkinilla.

– Olen jopa hieman yllättynyt, kuinka kokonaisvaltaisesti hän on johtanut joukkuetta ihan etulinjasta. Hän on ollut todella nälkäinen ja löytänyt hyvän maalivireen.

Kultaa ja hopeaa Liigassa voittanut suomalaishyökkääjä tietää, millaisia pelejä finaalit ovat luonteeltaan.

– Ne ovat kaikkein hienoimpia pelejä, joista pikkupojasta lähtien unelmoidaan. Niistä peleistä pitää vaan nauttia. Itse ainakin sain peliini lisävoimaa ja buustia, mitä kovempi paikka on. Se on hienoa päästä pelaamaan ”veitsi kurkulla.”

– Terve jännitys pitää osata kanavoida oikeanlaiseksi energiaksi.

Revon mukaan kokemus aiemmista tiukoista paikoista on loistava voimavara.

– Minulle se oli ainakin iso juttu, että olin kokenut jo aiemmin finaalit. Osasin asennoitua paremmin siihen peliin ja pistää kaiken likoon. Loppuviimein se on kuitenkin vain sitä samaa lätkää. Pienet asiat saavat vain isomman merkityksen, Repo arvioi.

Vegasin joukkueella ei ole yhteisiä kokemuksia kausien takaa, mutta suomalaislupaus ei näe tätä ongelmana.

– En usko, että siitä olisi Washingtonille niin paljoa hyötyä. Joka vuosi joukkueet elää ja koppiin tulee uusia naamoja. Uusi joukkue ikään kuin kasvaa aina ympärille, Repo tietää.

Neljäs Stanley Cup -finaali Washington Capitals – Vegas Golden Knights on nähtävissä maanantain ja tiistain välisenä yönä kello 03.00 Viasat Jääkiekko -kanavalla ja Viaplayssä.