Torstain ja perjantain välisenä yönä ratkeaa yksi tämän kauden NHL:n pudotuspelien mielenkiintoisimmista sarjoista. Nashvillessa iskevät yhteen paikallinen Predators ja Winnipeg Jets. Kyseessä on sarjan seitsemäs peli, game-seven.

– Tämä on ollut erittäin jännä ja monivivahteinen sarja. Kummallakin on ollut omat etsikkoaikansa ottaa yliote, mutta se ei ole onnistunut, maalivahtilegenda Sakari Lindfors arvioi NHLSuomi.comille.

– Vierasvoitot ovat värittäneet tätä sarjaa. Neljä peliä on päättynyt toistaiseksi vierasvoittoon. Sen vuoksi ei voi puhua isommasta kotikenttäedusta – Jets on voittanut jo kahdesti Nashvillessa.

Lindfors nostaa esiin pelien kulun: kuka on ottanut ohjat ensin, on ne pitkälti myös pysyneet käsissä.

– Avausmaalin merkitys on ollut todella iso. Kumpi on saanut avausmaalin, on pystynyt pysymään omassa pelisuunnitelmassaan. Toinen joukkue on joutunut avaamaan peliään ja toinen on sitten iskenyt.

– Esimerkiksi kuudennessa pelissä Winnipegissä kävi juuri näin. Jetsin takaa-ajotilanteessa rohkeamman pelin seurauksena Nashville oli tehokas ylivoimahyökkäyksissä.

Suomalaisittain ottelupari on ollut mielenkiintoinen. Nashvillen ykkösmaalivahti Pekka Rinteelle sarja on ollut vuoristorataa, Jetsin ykköspyssy Patrik Lainekaan ei ole heiluttanut verkkoa runkosarjan tahtiin.

– Joku kommentaattori sanoi, että seitsemännen pelin ratkaisu on siinä, millainen Pekka Rinne on maalissa. Varmasti hän viittasi viidenteen peliin, jossa Rinne vaihdettiin pois. Itse en näe asiaa yhtä jyrkästi, koska eivät ne maalit suoranaisesti Rinteen piikkiin menneet.

– Olen aika varma, että Rinne tulee olemaan todella hyvä. Patrik Laine ja kumppanit saavat tehdä ison päivätyön Rinteen ohittamiseksi.

Kumpi joukkue sitten jatkaa Sakari Lindforsin papereissa?

– Itse toivon Nashvillea juuri Rinteen vuoksi, sillä hänellä ei ole enää monta mahdollisuutta voittaa Stanley Cup. Mutta kuka jatkaa… mahdoton sanoa, niin tasainen sarja tämä on ollut, Lindfors arvioi.

Ratkaisuottelu Nashville-Jets on nähtävillä Viasatin kanavilla ja Viaplayn kautta. Ottelu alkaa torstain ja perjantain välisenä yönä kello 03.00.