Carolina Hurricanesin kautta seurattiin Suomessa tarkasti, kun Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen olivat joukkueen parhaat pistemiehet. Joukkue ei kuitenkaan menestynyt odotetysti. Putoaminen playoffeista oli merkittävä pettymys.

Ahoa harmittaa. Hän uskoi tiukasti pudotuspelipaikkaan.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Se oli totta kai iso pettymys, että ei päästy. Iso tavoite oli varmasti koko joukkueelle ja niin myös itselläni, että oltaisiin päästy pleijareihin. Ei voi sanoa yhtä syytä, miksi niin kävi, Aho sanoi NHL Suomelle.

Hurricanes oli pitkään taistelemassa playoff-paikasta. Juna karkasi vasta maaliskuun lopulla

– Oltiin ihan viivan tuntumassa vielä noin neljä viikkoa ennen kauden loppua. Sitten pari peliä hävittiin. Columbus taisi voittaa ja karkasi vähän se playoff-viiva. Isoja pelejä hävittiin, joita olisi pitänyt kääntää, Aho sanoi.

Aho painottaa, että kausi on kuitenkin pitkä ja pisteitä pitää kerätä koko kauden ajan.

– Turha sitä on oikeastaan jossitella. Se on kuitenkin niin pitkä kausi, ettei se ole sattumaa, että ketkä sinne pääsevät, ja ketkä eivät pääse. Totta kai me halutaan olla ensi vuonna parempia, ja mä uskon, että me ollaan.

Hurricanesin GM Ron Francis sai potkut. Hänen sopimuksensa irtisanottiin Carolinasta lopullisesti maanantaina.

– Tää on lätkää ja tällaiset negatiiviset asiat joskus kuuluu tavallaan tähän. Totta kai koko organisaatio haluaa menestyä, mutta menestystä ei ole tullut, joten kaiken näköisillä muutoksilla sitä halutaan menestyä, Aho sanoi asiasta.

Hurricanesin päävalmentaja Bill Peterskin vaihtoi maisemia. Hän valmentaa ensi kaudella Calgary Flamesia.

Tänä keväänä Aho ja Peters kohtaavat MM-kisoissa. Aho pelaa Suomen joukkueessa ja Peters valmentaa Kanadaa.