NHL:ssä pelataan lauantaina kahden kovavireisen joukkueen välinen kamppailu, kun itäisen konferenssin ykkönen Tampa Bay isännöi idässä viidettä sijaa miehittävää Philadelphiaa.

Tampa Bay Lightning pelaa vakuuttavaa kautta. Se on kerännyt 65 ottelusta 92 pistettä ja johtaa kuuden pisteen erolla itäistä konferenssia.

Nikita Kutšerov johtaa koko sarjan pistepörssiä ja on hurjassa vireessä. Lisäksi siellä hankittiin siirtoikkunan sulkeutuessa vielä muutamia täydennyksiä. Vahva Stanley Cup -kandidaatti, toteaa entinen NHL-ammattilainen Sami Helenius.

Myös Philadelphia Flyers on ollut hyvässä iskussa ja parannellut asemiaan pudotuspelejä ajatellen. Se on jäänyt 12 viime ottelussa vain kerran pisteittä.

– Varmasti tulossa tiukka matsi. Siellä ruvetaan kuitenkin pikkuhiljaa teroittamaan keihään kärkeä ja hakemaan asetelmia pudotuspeleihin. Kausi on pitkä, jopa NHL:ssä tulee väkisin keskikaudella hohhohhoijaa -otteluita, mutta runkosarjan lähestyessä loppua panokset kovenevat, joten varmasti on tulossa hyvä kiekkopeli, Helenius ennakoi.

Flyersin riveissä ahertaa kaksi suomalaista; Jori Lehterä ja Valtteri Filppula.

– Lehterä oli pitkään tilanteessa, että ei mahtunut pelaamaan. Ensimmäinen maalikin antoi odottaa. Maalintekovoimaa on, mutta on ollut tukkoista. Roolituksestahan se myös riippuu. Filppula on hyvä ja fiksu pelaaja. Pelaa maltillisesti ja myös puolustaa, Helenius toteaa maanmiehistään.

Tampa Bay ja Philadelphia iskevät yhteen lauantaina klo 20.00 Suomen aikaa ja ottelu on nähtävissä suorana osoitteessa viaplay.fi. Ottelun parhaat palat ovat nähtävissä osoitteesta viasport.fi.