Keskiviikkoaamuna Suomen aikaan varmistui yksi kuluneen NHL-kauden isoimmista pelaajasiirroista, kun Ottawa Senators ja Los Angeles Kings kävivät keskenään kauppaa. Ottawa luopui Dion Phaneufista ja Nate Thompsoninista, kun taas Kings lähetti Marian Gaborikin ja Nick Shoren kanadalaisseuraan.

Noin seitsemän miljoonan vuosipalkkaa tienaana Phaneuf pelasi vielä Ottawan pelissä Pittsburgh Penguinsia vastaan, kun kuuli siirrostaan. Hän kellotti jääaikaa yli kymmenen minuuttia, kunnes jätti pelin kesken toisen erän puolivälissä, jotta NHL ja seurat pääsivät virallistamaan kaupan.

Sattumaa tai ei, samalla katkesi Ottawa Senatorsin voiton mahdollisuudet, kun Pittsburgh teki lyhyen ajan sisään kolme maalia ja voitti ottelun lopulta lukemin 6-3.

955 NHL-ottelun veteraani jättää Ottawan taakseen haikein, mutta odottavaisin mielin.

– Haluan kiittää koko Ottawa Senatorsin organisaatiota. Minulla ei ole pahaa sanottavaa ajastani kaupungissa tai joukkueessa. Olen pettynyt, että joudun lähtemään, mutta olen myös innoissani tulevaisuudesta ja pelaamisesta Kingsissä, Phaneuf kertoi entisen seuransa haastattelussa.

Aikaisemmin vain kanadalaisissa seuroissa pelannut Phaneuf ei joudu matkustamaan Pittsburghista pois, sillä Kingsin seuraava ottelu on vieraspeli Penguinsia vastaan. Puolustaja tapaa uudet pelikaverinsa torstaina.