NHL ei osallistu Pyeongchangin olympialaisiin, joten Suomen joukkue on koottu lähinnä KHL-pelaajista. Lisäksi mukana on muutamia Liiga-pelaajia, kuten joukkueen kapteeni Lasse Kukkonen.

Kaikkia Kukkosen valinta olympiajoukkueeseen ei ole miellyttänyt. NHL:ssä komean uran pelannut Tuomo Ruutu hämmästelee Kukkoseen kohdistuneita kielteisiä mielikuvia.

[readmore from=”haastattelut”]

Ruutu itse pelasi Kukkosen kanssa NHL:ssäkin. Miehet aloittivat NHL-uransa 2003 Chicago Blackhawksissa.

-Olen ollut onnekas, että olen saanut pelata Lassen kanssa samassa jengissä. Maajoukkueessa ja Chicagossa seurajoukkueessa. Eiköhän valmentajat tiedä, mitä Lasselta saa, toteaa Ruutu.

Ruutu pelasi ensimmäisellä kaudellaan Chicagossa täydet 82 ottelua tehoin 23+21=44. Kukkonen sai peliaikaa vain 10 ottelussa, joissa keräsi yhden syöttöpisteen. Peliaikaa Kukkonen joutui hakemaan farmista.

Myöhemmin Kukkonen pelasi NHL:ssä Chicagossa 2006-07 sekä Philadelphia Flyersissa 2007-09. NHL:ssä Kukkonen pelasi lopulta 159 runkosarjaottelua ja 14 pudotuspeliottelua.

Ruutu pelasi Kukkosen kanssa myöhemmin Leijonissa olympiakisoissa Vancouverissa 2010 ja Sotshissa 2014 sekä MM-kultajoukkueessa Bratislavassa 2011.

– Lasse on loistotyyppi. On ja off the ice. Semmoinen takiainen siellä jäällä. Ei kyllä pääse kukaan helpolla. Jos menet ohi, niin kyllä se kaivaa sieltä itsensä aina eteen. Harvoin nähnyt tuollaista jätkää, jolla on oikeasti, oikeasti, joukkue aina mielessä, kehuu Ruutu Kukkosta.