Detroit Red Wingsin puolustaja Joe Hicketts teki viime yön kierroksella Suomen aikaa NHL-debyyttinsä, kun Red Wings kaatoi New Jersey Devilsin 3-0-lukemin.

Hicketts ei päässyt ottelussa tehopisteille, mutta osoitti luonteensa. ”Pieni kroppa, iso sydän”, luonnehti Detroit News jutussaan. Hän blokkasi ahkerasti laukauksia ja teki vaikutuksen joukkuekavereihinsa. Vain 173-senttinen puolustaja ei pelännyt mennä ahtaisiin väleihin, vaikka hänen lyhyt vartensa ei tarjoa parhaita mahdollisia työkaluja siihen.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Osa luonnettani on aina ollut positiivisuus, Hicketts sanoi Detroit Newsille pelin jälkeen.

– Olen kohdannut urallani pieniä vastoinkäymisiä, mutta olen aina selvinnyt niistä, hän jatkoi.

Hicketts sanoo, että hän on kasvanut koko ajan vahvemmaksi pelaajaksi. Pienet vastoinkäymiset eivät enää hetkauta pienikokoista kanadalaispuolustajaa.

– Ne (vastoinkäymiset) ovat tehneet minusta paremman pelaajan, mutta myös vahvemman persoonan, puolustaja sanoi.

Hicketts on moderni nykyiaikainen puolustaja. Hän taklaa pienestä koostaan huolimatta, mutta ei tee sitä pelkästään taklaamisen ilosta.

– Käytän taklauksia pääosin siihen, että saan vastustajan vain irti kiekosta. Mielestäni siinä on kyse juuri siitä. Täytyy saada kiekko takaisin omalle joukkueelle. Kun paikka tulee taklata, niin teen sen, 21-vuotias puolustaja linjasi.

Hickettsiä ei koskaan varattu NHL:ään. Hän on kulkenut NHL:ään juniorisarjojen ja AHL:n kautta. Tällä kaudella Hicketts on pelannut AHL:n Grand Rapidsissa 43 ottelua tehoilla 2+6. Toki hänen lahjakkuutensa on ollut tiedossa. Hän on edustanut Kanadaa nuorisomaajoukkueissa ja juhlinut myös nuorten MM-kultaa.