NHL päätti jäädä pois jääkiekon olympiaturnauksesta Etelä-Korean Pyeongchangista. Selitykseksi jääkiekkofaneja vihastuttaneelle päätökselle tarjottiin muun muassa sitä, ettei NHL hyödy olympialaisista taloudellisesti, eikä saa mielestään riittävää näkyvyyttä.

The Hockey News -julkaisun toimesta 100 merkittävimmän jääkiekkovaikuttajan joukkoon nimetty pelaaja-agentti Allan Walsh ei allekirjoita NHL:n perusteluja ”huonosta näkyvyydestä”.

[readmore from=”uutista”]

– Jos pääset pelaamaan paljon kiinnostusta osakseen saavaa jääkiekkoa Etelä-Koreassa miljardin ihmisen seuratessa, saat periaatteessa ilmaista tv-mainosta puolen maailman edessä, toteaa Walsh Tampabay.com:n haastattelussa.

Aasiassa jääkiekolla on paljon hyödyntämätöntä potentiaalia.

– Jos katsotaan NBA:n tai MLB:n rakentamia väyliä Aasiassa, Japanissa ja Etelä-Koreassa. NHL on samaan aikaan nukkumassa, Walsh toteaa.

Baseball ja koripallo ovat Aasiassa hyvin suosittuja lajeja, mutta jääkiekko on maailman väkirikkaimmalla mantereella totaalinen marginaalilaji. Pyeongchangissa jääkiekko saa huomiota aasialaisten kannalta parhaaseen katseluaikaan, mutta NHL ei käytä mahdollisuuttaan hyväksi.