NHL-pelaajia ei nähdä olympiajääkiekossa helmikuussa Etelä-Korean Pyeongchangissa. NHL päätti jäädä olympialaisista pois, koska ei mielestään saanut kunnollisia osallistumisehtoja.

Vuonna 2022 olympialaiset järjestetään Kiinan pääkaupungissa Pekingissä. Kiina on maailman suurin markkina-alue ja on hyvin todennäköistä, että NHL tekee siellä paluun olympialaisiin.

– Olympialaiset on ainutlaatuinen tapahtuma. Siellä ei pelkästään pääse pelaamaan maailmanluokan tason jääkiekkoa, vaan mukana on kansallistuntoa ja isänmaallisuutta, joka merkitsee paljon. Olen aika varma, että pelaajat haluavat takaisin olympialaisiin. Se on merkittävä asia, kommentoi NHL:n pelaajayhdistyksen johtaja Donald Fehr Reutersin mukaan.

[readmore from=”suomalaiset”]

Fehr painottaa, että NHL:kin hyötyy olympialaisista.

– Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, ettei kyse ole vain siitä, että pelaajat haluavat osallistua olympialaisiin. Jos asiat käsitellään oikein, on kyse hyvin merkittävästä markkinointipotentiaalista NHL-jääkiekolle. Toivon, että päästään siihen pisteeseen, että asia tunnistetaan, toteaa Fehr.

NHL:n varakomissaari Bill Daly totesi nuorten MM-kisojen yhteydessä, ettei sulje pois ajatusta, etteikö NHL voisi päästää pelaajansa Pekingin olympialaisiin.