NHL-pelaajia ei nähdä Pyeongchangin olympiakisoissa helmikuussa. NHL:n seuraomistajat päättivät jättää olympiakekkerit väliin.

[readmore from=”uutiset”]

NHL:n pelaajayhdistys NHLPA olisi halunnut olympialaisiin. Työehtosopimukseen olympialaisia ei kuitenkaan oltu kirjattu, joten NHLPA:n oli tehtävä, kuten ”talli määräsi”.

Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel totesi torstaina Buffalossa nuorten MM-kisoissa tekevänsä kaikkensa, jotta NHL olisi mukana Pekingin olympiakisoissa 2022. Fasel kuitenkin ilmoitti, että asia riippuu NHL:n pelaajista. IIHF ei voi tehdä paljoakaan, jos pelaajat eivät ratkaise asiaa.

NHLPA:n puheenjohtaja Donald Fehr totesi, että tilanne on hieman monimutkaisempi. Fehrin mukaan NHL:n etujen mukaista olisi osallistua olympialaisiin, mutta hän ei ole halukas aloittamaan tinkimisen olympiakisoista ensi vuonna.

Fehr laittoi myös painetta IIHF:n suuntaan. Fehrin mukaan IIHF:n tulisi löytää rahoitus NHL-pelaajien kisamatkoihin sekä vakuutusmaksuihin.

IIHF olisi maksanut hoitanut NHL-pelaajien kulut Pyeongchangissa, mutta rahat olisi tiettävästi kerätty pelaajakehitysrahastosta. Kansainvälinen Olympiakomitea ei maksuja enää kustanna, mikä osaltaan vaikutti NHL:n kielteiseen olympiapäätökseen.