NHL:ssä 1031 runkosarjaottelua vuosina 1984-2000 pelanneella NBC-kanavan suositulla kommentaattorilla Ed Olczykilla todettiin syöpä viime elokuussa. Olczyk on syksyn aikana käynyt kemoterapiahoidoissa.

– Mitä enemmän aikaa hoitojen välillä kuluu, sitä paremmalta oloni tuntuu. Kahdeksas päivä on jo aika hyvä, Olczyk sanoi NHL:n verkkosivujen mukaan.

Olczykin mukaan mieliala vaihtelee. Hyvät päivät ovat aika hyviä, mutta huonot päivät kamalia.

– Sivuvaikutuksia on. Se on taistelu. Suunnittelen sen taistelun voittamista ja toivottavasti saan muutkin siitä tietoiseksi ja toivottavasti kykenen estämään jotain toista joutumasta tähän, koska se on puhdasta helvettiä, Olczyk sanoi.

Olczyk on käynyt läpi kahdeksan kemoterapiajaksoa ja neljä on vielä jäljellä. Hän totesi kolmen tai neljän jakson jälkeen vaimolle Dianalle, ettei jaksaisi enää. Hän jaksoi kuitenkin.

– Olen peloissani ja pysyn peloissani jatkossakin. Se on normaalia. Siinä ajattelee paljon asioita. Kuolevaisuutta, perintöä, lapsia, vaimoa, perhettä. Taistelen kaikkien puolesta. Sellaistenkin, joita en tunne, toteaa Olczyk viitaten projektiinsa jossa kertoo sairaudestaan avoimesti.

Olczyk kertoo nähneensä hoitojensa yhteydessä ihmisiä, joiden tilanne on huonompi. Hänellä itsellään on yhä toivoa.