Kimmo Timonen pääsi 1998-2014 edustamaan Suomea viidessä olympiaturnauksessa. Hän pääsi kokemaan kaikki NHL-olympialaiset.

[readmore from=”suomalaiset”]

Ensi kertaa Timonen pelasi olympiajääkiekkoa Naganossa 1998. Siellä Timonen pääsi myös ensi kertaa mittaamaan tasoaan maailman parhaita pelaajia vastaan.

– Nagano oli mulle ehkä se isoin juttu siinä mielessä, että taisin olla ainoa Euroopan sarjoista mukaan joukkueeseen päässyt pakki. Jo se oli iso juttu, että pääsin siihen joukkueeseen ja katsomaan Kurrin, Tikkasen ja kumppaneiden touhua siellä. Pääsin olemaan samassa kopissa nuorena poikana, niin olihan se ihan huikea kokemus. Ja loppujen lopuksi pääsin vielä pelaamaan. Kokemuksena menee aika korkealle, että pelasin näissä olympialaisissa, muistelee Timonen.

Suomi kukisti pronssiottelussa Kanadan 3-2. Timonen taklasi itseään Wayne Gretzkyä. Siitä kanadalaiset eivät todellakaan tykänneet.

– Muistan tapauksen. Tiesin kyllä, kuka Wayne Gretzky on, mutta menin taklaamaan sitä vahingossa. Seuraavassa aloituksessa Brendan Shanahan kuiskasi korvaani, että ”you do that one more time, I kill you!” (jos teet sen uudelleen, tapan sinut). Eipä tullut sen jälkeen taklattua, Timonen naurahtaa.