Etelä-Korea isännöi ensi helmikuussa Pyeongchangissa jääkiekon olympiaturnausta. NHL jättää olympiakekkerit väliin, joten olympiajääkiekkoa pelataan ensi kertaa ilman NHL-pelaajia sitten vuoden 1994.

Isäntämaa Etelä-Korealle NHL:n poisjäänti on kaksijakoinen juttu. Olympiaturnaus menettää ilman NHL:ää arvoaan, mutta toisaalta Etelä-Korealla on paljon paremmat menestymismahdollisuudet, kun NHL-pelaajat eivät ole mukana.

Jokainen voi antaa mielikuvituksensa laukata, ja kuvitella, miten pahasti Etelä-Korea olisi voinut saada Kanadan NHL-tähdiltä köniinsä.

Etelä-Korean oma pelaajatuotanto ei ole riittävän tasokasta, joten kentällinen pelaajia on pitänyt värvätä Etelä-Korean kansalaisiksi pohjoisamerikkalaisista. Värväys on tuonut Etelä-Korealle myös entisen NHL-pelaajan.

Kanadalainen Alex Plante pelasi kymmenen NHL-ottelua Edmonton Oilersissa 2010-12. Vaikka hän oli Oilersin ykköskierroksen varaus vuodelta 2007, tuli vastuuta lähinnä farmissa. Kesällä 2013 Plante päätti suunnata Itävaltaan, josta tie vei Etelä-Koreaan.

Plante ja Etelä-Korea hävisivät viime viikolla Moskovan EHT-turnauksessa kaikki kolme otteluaan. Kanada voitti korealaisjoukkueen 4-2, Suomi 4-1 ja Ruotsi 5-1.