Los Angeles Kingsin slovakialaishyökkääjä Marian Gaborik pelasi NHL:ssä 1000:nnen runkosarjaottelunsa perjantaina. Gaborik onnistui maalinteossa Jussi Jokisen syötöstä, mutta Kings hävisi New York Rangersille Madison Square Gardenissa 2-4.

Juhlaottelunsa yhteydessä Gaborik sai paljon ylistystä. Onnitteluja tulvi myös hänen entisiltä seuroiltaan.

Mikko Koivu, joka pelasi Gaborikin seurakaverina Minnesota Wildissa 2005-09 lausui wildin videoviestissä lämpimät kiitokset.

-Olet hieno joukkuekaveri, hieno ystävä. Kiitos kaikista hienoista muistoista, joita meillä oli yhdessä täällä Minnesotassa, Koivu kiitteli.

Gaborik on 1000 NHL-ottelussa tehnyt 401 maalia ja kerännyt saman verran syöttöpisteitä. Hän voitti Los Angeles Kingsissä myös Stanley Cupin 2014, mutta on monien mielestä turhan aliarvostettu.

– Onnittelut 1000 ottelusta. Olet yksi dynaamisimmista ja aliarvostetuimmista sukupolvesi pelaajista. Onnea jatkoon. Sinulla on yhä paljon annettavaa, totesi onnitteluviestissään Gaborikin ex-seurakaveri Andrew Brunette.

Gaborik, 35, pelasi ensimmäisen NHL-ottelunsa lokakuussa 2000. Seurana oli Minnesota Wild, joka debytoi silloin NHL:ssä.