Columbus Blue Jackets on petrannut peliään kauden mittaan tasolle, jolla voi alkaa puhua jo pudotuspeleistä. Joukkueen selkäranka on ollut maalivahti Sergei Bobrovsky. Hänestä puhutaan Vezina-palkinnon pokkaajana ja varteenotettavana Hart-palkinnon saajana (NHL:n arvokkaimman pelaajan palkinto). Mutta yksi kaksikko aiheuttaa myös ilonpäiviä Ohiolaisille katsojille.

Matt Calvert ja Cam Atkinson.

Marian Gaborik sanoi ensimmäisen Blue Jackets-pelinsä jälkeen, että hän hämmästyi, keitä nämä kaksi oikein olivat? He olivat Gaborikin mukaan niin nopeita ja työnnälkäisiä. He olivat Calvert ja Atkinson.

Kun he ovat kentällä Columbus saa otteen pelistä. Atkinson on heistä taitavampi, mutta ei Calvertkaan huono ole. Calvert on kuitenkin se, joka menee maalille aiheuttamaan härdellin. Atkinson menee ennemmin kulmaan kiekon kanssa ja yrittää saada sen Calvertille.

Heidän keskellään on pelannut Brandon Dubinskyä ja Artem Anisimovia. Varsinkin Dubinskyn kanssa kaksikon peli osuu yhteen. Dubinsky varmistavana pelaajan osaa tasapainottaa välillä liiankin aktiivisesti pelaavaa kaksikkoa. Joukkueen varakapteeni on myös työmyyrä, joka näyttää asenteella esimerkkiä.

Ei ole peliä milloin he eivät loisi painetta vastustajan maalille. Viime yönä Blue Jackets otti suvereeniin tyyliin 4-0 voiton huikeasti viime aikoina pelatusta San Josesta. Ketkä löivät alkutahdit tälle?

Aivan, Calvert ja Atkinson.

Bobrovsky on kesällä rajoitettu vapaa agentti, samoin on tehokaksikko. Mutta siinä on Kekäläiselle kolmikko, jonka voi valaa pohjaksi menestykselle. Jokainen menestyvä joukkue tarvitsee pelaajia, jotka eivät luovuta. Ja vielä jos ovat nopeita, mikä sen parempi.

Täs siul on sellanen kaksikko, Jarmo.

Columbuksen Tiku ja Taku.

ps. Cam Atkinson oli yksi työsulun ajan tehokkaimmista pelaajista AHL:ssä. Mies kirjautti tehot 17+21=38, 33 ottelussa.

Tykkää Antti Eteläahon Kiekkokynä-blogista Facebookissa, niin pysyt ”änärin” menossa mukana!