NHL:ssä on tänä kesänä mielenkiintoinen tilanne usean rajoitetun vapaa-agentin osalta. Useampi nuori pelaaja on jäänyt pahasti odotuksista, ja nyt he eivät välttämättä ole edes minimisopimustarjouksen arvoisia.

NHL-toimittaja Frank Seravalli esitteli viisi rajoitettua vapaata-agenttia, jotka todennäköisimmät eivät saa seuraltaan edes minimitarjousta.

Mackenzie Blackwood, New Jersey Devils

New Jersey Devilsin täytyisi tarjota Blackwoodille minimissään 3,36 miljoonan dollarin vuosipalkkaa pitääkseen maalivahdistaan kiinni. Tällä kaudella Blackwood jäi kuitenkin pieneen rooliin ja piipahti jopa AHL:n puolella. Hänen torjuntaprosenttinsa 22 NHL-ottelussa oli murheellinen 89,3.

Jesse Puljujärvi, Carolina Hurricanes

Jos Carolina haluaa pitää kiinni Puljujärvestä, suomalaiselle täytyisi antaa 3 miljoonan dollarin sopimus. Hintalappu on aivan liian kova siihen nähden, ettei Puljujärvi mahtunut edes pelaavaan kokoonpanoon pudotuspeleissä. Suomalaishyökkääjästä tulee todennäköisesti vapaa-agentti, jolloin hänelle voidaan tarjota arvonsa mukaista sopimusta.

Denis Gurianov, Montreal Canadiens

Gurianovin kehityskäyrä on osoittanut tiukasti kaakkoon. Viime kaudella hän jäi Montrealissa statistiksi. Hänen pitämisensä maksaisi 2,9 miljoonaa dollaria. Summa on melkoinen 17 tehopistettä iskeneestä laitahyökkääjästä.

Max Comtois, Anaheim Ducks

Comtois’n pitäminen Anaheimissa maksaisi 2,45 miljoonaa dollaria. Tällä kaudella hän iski 64 ottelussa tehot 9+10=19. Hänen tehotilastonsa oli 20 pykälää pakkasella.

Ethan Bear, Vancouver Canucks

Bear on hidasliikkeinen puolustaja, jonka taso vaihtelee illasta toiseen. Hänelle pitäisi maksaa 2,2 miljoonaa dollaria, mikä ei ole aivan mahdoton hinta. Viime kaudella Bear iski 61 ottelussa tehot 3+13=16, mutta hänellä on potentiaalia parantaa sekä hyökkäys- että puolustuspelaamistaan.