New York Rangersissä loppukauden pelannut supertähti Patrick Kane on käynyt lonkkaleikkauksessa. Lonkkavaivoista useamman kauden ajan kärsinyttä 34-vuotiasta jenkkihyökkääjää odottaa pitkä huili.

– Patrick Kanea edustava agentti Pat Brisson vahvisti Kanen käyneen lonkkaleikkauksessa torstaina. Normaalisti toipumisennuste kyseisen operaation jälkeen on 4-6 kuukautta. Brissonin mukaan Kane haluaa pelata vielä pitkään ja lääkärit ovat optimistisia sen suhteen, sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman kertoo.

Kane on parhaillaan ilman sopimusta ja näillä näkymin leikkauksesta toipuminen saattaa pitää hyökkääjän sivussa jopa joulukuulle saakka. Taiturimainen kolminkertainen Stanley Cup -mestari pelasi Rangersissä loppukaudella 19 runkosarjapeliä (5+7) sekä seitsemän pudotuspeliä (1+5).

Kanen leikkaus on samanlainen, jossa Washington Capitalsin Nicklas Bäckström kävi viime vuonna. Kane myönsi pudotuspelien päätyttyä puolikuntoisena pelaamisen olleen raskasta.

– Tiesin, että kunnossa ollessani olisin voinut auttaa joukkuettani voittamaan ottelusarjan. On suorastaan masentavaa pelata tässä kunnossa, mutta minkäs teet, Kane kommentoi pudotuspelien päätyttyä.