Kanadalaisjoukkueiden 30 vuotta kestänyt putki ilman Stanley Cupin voittoa saa jälleen jatkoa tänä kesänä, kun viimeinenkin mukana pudotuspeleissä ollut kanukkiseura Edmonton Oilers hävisi neljännen kerran Vegas Golden Knightsille ja lähti kesälomille voitoin 2-4.

Vegas oli vahvempi joukkueiden kuudennessa kohtaamisessa vieraissa maalein 5-2. Ottelun ykköstähtenä tuikki puhtaan hattutempun toisessa erässä iskenyt Jonathan Marschessault.

Tappio on samalla karmea pettymys Oilersin tähtikaksikolle Connor McDavid-Leon Draisaitl, jotka johtavat pudotuspelien pistepörssiä. McDavid iski pudotuspeleissä tehot 8+12=20. Draisaitl säesti tehoin 13+5=18.

Vegas saa läntisen konferenssin finaalissa vastaansa voittajan Dallas Starsin ja Seattle Krakenin välisestä toisesta ottelusarjasta. Starsin ja Krakenin välinen seiskapeli pelataan tiistain vastaisena yönä.